19 sierpnia 2019

Arbuzolada z melisą

Arbuzy są teraz najpyszniejsze. To przyjemny orzeźwiający owoc w upalne dni. Warto nawet dziś przyrządzić z niego arbuzoladę ;P


Składniki:

1/4 małego arbuza
ok. 10 listków świeżej melisy
kostki lodu

Sposób przygotowania:

1. Arbuza pokroić w kostkę, pozbyć się pestek. Wrzucić do kielicha blendera. Dodać listki melisy. Zmiksować na gładko.
2. Do szklanek wrzucić trochę kostek lodu, zalać arbuzoladą.

* Arbuzoladę można rozcieńczyć z wodą mineralną. Można wtedy dodać odrobinę miodu i sok z cytryny.

Smacznego!!!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!