Składniki (na 1 porcję):
1 jajko
2 kiełbaski typu frankfurterki
2 duże pieczarki
2 łyżki pieczonej fasolki w sosie pomidorowym
2 plastry surowego boczku
1 pomidor
1-2 tosty
Sposób przygotowania:
1. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, rozłożyć nacięte kiełbaski, plastry boczku, pokrojone w grube plastry pieczarki i wbić jajko. Kiełbaski, boczek i pieczarki odwrócić po jakimś czasie. Jajko lekko popieprzyć i posolić.
2. Na drugiej małej patelni podgrzać fasolkę z sosem pomidorowym.
3. Wszystko przełożyć na talerz. Można dodać jeszcze pomidorka pokrojonego w plastry. Najlepiej smakuje z tostem lub kromką razowego pieczywa.
Smacznego!!!
Kilka migawek z Oxfordu
szczerze mówić ja nigdy nie jem takiego śniadania, u mnie zawsze jest owsianka
OdpowiedzUsuń;-) Ja pierwszy raz robiłam takie śniadanie, zazwyczaj jadam kanapki ;-)
UsuńPamiętam jak byłem w Londynie, to na śniadaniowych stołach królowała właśnie ta propozycja ;) Pozdrawiam serdecznie! :)
OdpowiedzUsuńSyte, genialne śniadanie, żadne tam płatki na mleku tylko coś dla głodnych o poranku :)
OdpowiedzUsuńLubię ten posiłek, choć nie jadamy go zbyt często - najczęściej wtedy, gdy musimy wyjechać gdzieś na cały dzień - syci na długo :)
OdpowiedzUsuńTo prawda. Jak zrobiłam sobie w tamtym tygodniu takie śniadanie, to kolejnym moim posiłkiem tego dnia była kolacja😁
Usuń