7 stycznia 2018

Sałatka warstwowa z brokułem i selerem naciowym

Witajcie. Każda modyfikacja sałatki brokułowej z fetą jest mile widziana. Tym razem z dodatkiem selera naciowego. Bardzo pyszna. Polecam!


Składniki:

1 brokuł
1 opakowanie sera sałatkowego typu feta
1 mała puszka kukurydzy
2 łodygi selera naciowego
3 łyżki słonecznika
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
szczypta soli i cukru
pieprz

Sposób przygotowania:

1. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo z osolonym wrzątku z odrobiną cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą.
2. Kukurydzę odcedzić, a ser pokroić w kostkę. Selera pokroić w plastry.
3. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, odrobiną soli, cukru i pieprzu.
4. Słonecznik uprażyć na rumiano na suchej patelni.
5. Ułożyć sałatkę - od dołu: brokuł, ser, kukurydza, seler naciowy, sos, uprażony słonecznik.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Wspaniała sałatka. Lubię warstwowe sałatki, bo pięknie prezentują się w szklanych miskach i pysznie smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Warstwowe sałatki super prezentują się na stole, są mega ozdobą samą w sobie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!