1 lipca 2014
Sok z czerwonej porzeczki
Składniki:
czerwone porzeczki
cukier wedle uznania
Sposób wykonania:
1. Umyte i oberwane z gałązek porzeczki umieszczamy w koszu sokownika.
2. Całość gotujemy, pamiętając o tym, aby co jakiś czas uzupełniać wodę w dolnym pojemniku.
3. Sok odprowadzamy rurką do garnka. Nie wyrzucamy owoców! Przydadzą się do zrobienia dżemu.
4. Sok podgrzewamy, dosładzamy wedle uznania. Zagotowujemy, ściągamy pianę i sok przelewamy do buteleczek lub słoików. Mocno zakręcamy. Można zapasteryzować, ale nie jest to konieczne.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mam kuchnie indukcyjna. Czy moge zrobic taki sok w garku z mala iloscia wody?
OdpowiedzUsuńszczerz mowiac, nie mam pojecia jak to jest z kuchenka indukcyjna
Usuńja też mam kuchnię indukcyjną i robię na niej taki soczek :) nic się nie dzieje tylko nie daje na pełną moc :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń