Składniki:
1 opakowanie wafli
1/2 puszki masy kajmakowej
1/2 kostki miękkiej margaryny
powidła śliwkowe
Sposób wykonania:
1. Margarynę ucieramy, dodajemy stopniowo masę kajmakową.
2. Wafle smarujemy masą, a jednego wafla powidłem. Przykrywamy ostatnim waflem bez smarowania.
3. Wafla obciążamy np. deską i odstawiamy na kilka godzin.
Smacznego!!!
Aniu ciekawie wyglądają Twoje wafelki :) fajny kolor powideł :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w akcji i czekam na kolejne przepisy :)
Pozdrawiam :)
Świetny blog!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może któregoś dnia znajdziesz u mnie coś ciekawego!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Dziękuję, z pewnością zajrzę.
UsuńPozdrawiam!