Od czasu do czasu muszę przyjąć porządną porcję makaronu. Przygotowałam sos z tego, co miałam w lodówce. Polecam😊
- makaron spaghetti lub inny ulubiony
- 1/2 cukinii
- pomidorki koktajlowe
- kilka pieczarek
- oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- sól
- zioła kuchni włoskiej
- 2 łyżki serka mascarpone
- parmezan
Sposób przygotowania:
1. Pomidorki przepołowić, cukinię pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać. Wszystko umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać troszkę oliwą, dodać soli i ziół.
2. Naczynie umieścić w piekarniku, piec w temperaturze 180*C przez 15-20 minut. W międzyczasie ugotować makaron.
3. Warzywa wyjąć z piekarnika, wymieszać. Dodać serek mascarpone, trochę parmezanu. Dodać odcedzony makaron. Wymieszać.
4. Makaron z sosem rozłożyć na talerze. Posypać parmezanem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!