3 lutego 2018
Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 paczka selera naciowego
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
1 por (biała część)
150 g żółtego sera
majonez i jogurt naturalny
sól, pieprz, słodka mielona papryka, ostra mielona papryka
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, słodką oraz ostrą mieloną papryką, dodać łyżkę oleju i odstawić na pół godziny. Po tym czasie mięso usmażyć.
2. Selera pokroić w plasterki, ananasa i ser żółty w kostkę, a pora w półplasterki. Pora sparzyć wrzątkiem.
3. Usmażone i ostudzone mięso połączyć z selerem, porem, odsączoną kukurydzą, serem żółtym, i ananasem. Dodać majonez i jogurt naturalny, doprawić ewentualnie solą i pieprzem, wymieszać. Sałatkę schłodzić przed podaniem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszna i chrupiąca sałatka. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńOch, jak pysznie brzmi ten przepis Aniu. Zjadłabym taką sałatkę :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis i absolutnie w moim guście;) Koniecznie muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńPolecam!
Usuń