24 lutego 2018

Sałatka z selerem i czerwoną fasolą

Szybka, syta i smaczna sałatka, na którą z pewnością wyszperacie składniki w domowej spiżarni. A więc do dzieła!


Składniki:

4 ugotowane jajka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 słoik selera konserwowego
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Ugotowane jajka pokroić w kostkę.
2. Warzywa z puszek i słoika odsączyć z zalewy. Wszystko połączyć.
3. Dodać majonez, jogurt, wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą.

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!