24 maja 2017

Sznycle drobiowe zapiekane z pesto

Witajcie. Zapraszam dziś po banalny przepis na mięso z kurczaka lub indyka.


Składniki:

500 g sznycli z kurczaka lub indyka
kilka łyżek pesto
1 pomidor
kilka plastrów sera żółtego lub mozzarelli
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
2. Mięso posmarować z obu stron pesto, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec w piekarniku przez 20-25 minut w 180 st.C. Po tym czasie na wierzch mięso wyłożyć po 1-2 plasterki i ser, zapiec, aż ser się rozpuści.

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Rzeczywiście, pomysł dla mnie bo ostatnio sama siebie nie doganiam:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda rewelacyjnie. W ogóle uważam, że połączenie mięsa z serem to najlepsze, co świat mógł wymyślić. :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!