24 lutego 2017
Pasta serowa z wędzoną makrelą i ogórkiem
Składniki:
1 kostka sera białego
kawałek wędzonej makreli
jogurt naturalny
1-2 ogórki konserwowe
natka pietruszki
sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Ser umieszać z jogurtem naturalnym. Dodać drobno pokrojone ogórki i kawałki wędzonej makreli. Dokładnie wymieszać.
2. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.
3. Podawać z pieczywem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam domowe pasty☺
OdpowiedzUsuńSuper przepis, taka typowa domowa pasta :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona pasta. Dodaję do niej odrobinę drobno posiekanej cebuli. Bardzo smaczna, zdrowa i się nie nudzi :)
OdpowiedzUsuńRobię podobną tylko bez ogórka, muszę kiedyś go dodać ;-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty twarogowe :-)
OdpowiedzUsuńPyszna, nie dodawałam jeszcze ogórka - muszę zrobić taka wersję :)
OdpowiedzUsuń