Pyszna sałatka na stół karnawałowy i nie tylko :) Należy ją jednak przygotować niedługo przed podaniem, ponieważ po dłuższym odstaniu podchodzi wodą.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1 opakowanie serka typu feta
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 świeży ogórek
1 czerwona cebula
2 pomidory
posiekana świeża bazylia (lub suszona)
1 ząbek czosnku
pieprz
olej
Sposób wykonania:
1. Kapustę poszatkować, cebulkę obrać i drobno posiekać.
2. Pozostałe warzywa umyć i pokroić wedle uznania.
3. Ser pokroić w kostkę.
4. Wszystko wymieszać, dodać przyprawy, odrobinę oleju i zmiażdżony ząbek czosnku.
Smacznego!!!
Źródło: Agatka gotuje i smakuje
Fantastyczny przepis! Kapusta pekińska i feta muszą smakować razem wybornie. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuń