29 grudnia 2015

Sałatka z kapustą pekińską i fetą

Pyszna sałatka na stół karnawałowy i nie tylko :) Należy ją jednak przygotować niedługo przed podaniem, ponieważ po dłuższym odstaniu podchodzi wodą.


Składniki:

1 mała kapusta pekińska
1 opakowanie serka typu feta
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 świeży ogórek
1 czerwona cebula
2 pomidory
posiekana świeża bazylia (lub suszona)
1 ząbek czosnku
pieprz
olej

Sposób wykonania:

1. Kapustę poszatkować, cebulkę obrać i drobno posiekać.
2. Pozostałe warzywa umyć i pokroić wedle uznania.
3. Ser pokroić w kostkę.
4. Wszystko wymieszać, dodać przyprawy, odrobinę oleju i zmiażdżony ząbek czosnku.

Smacznego!!!

Źródło: Agatka gotuje i smakuje

1 komentarz:

  1. Fantastyczny przepis! Kapusta pekińska i feta muszą smakować razem wybornie. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!