To moja ulubiona wersja surówki z białej kapusty - niewiele składników, ale smak rewelacyjny!
Składniki:
1/2 niedużej główki białej kapusty
2 marchewki
2-3 łyżki siekanej natki pietruszki
sól
kilka łyżek oleju
odrobina cukru
Sposób wykonania:
1. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie kapustę odcisnąć z nadmiaru soków.
2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Warzywa połączyć, dodać olej, odrobinę cukru i natkę pietruszki. Starannie zamieszać. Ewentualnie doprawić do smaku.
Smacznego!!!
Bardzo lubię takie połączenie warzyw:):)
OdpowiedzUsuńProsta i pyszna!
OdpowiedzUsuńTo jest najsmaczniejsza surówka, która najczęściej gości na stole. Pyszna, pełna witamin :)
OdpowiedzUsuń