20 września 2015
Roladki drobiowe z rukolą
Składniki:
1 nieduża podwójna pierś z kurczaka
kawałek pora
liście rukoli
tarty żółty ser
sól, pieprz
Panierka:
jajko
mąka
bułka tarta
Sposób wykonania:
1. Mięso myjemy, porcjujemy na 4 kotlety. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
2. Pora kroimy w półplasterki, obsmażamy na odrobinie oleju.
3. Na każdym kawałku mięsa na środku dodajemy kolejno: tarty żółty ser, trochę pora, kilka listków rukoli.
4. Mięso zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i panierujemy - najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na oleju ze wszystkich stron.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Lubię roladki, bo zawsze kryją coś pysznego w środku, tak jak Twoje. Świetnie wyglądają i pewnie wspaniale smakowały :)
OdpowiedzUsuń