20 września 2015

Roladki drobiowe z rukolą


Składniki:

1 nieduża podwójna pierś z kurczaka
kawałek pora
liście rukoli
tarty żółty ser
sól, pieprz

Panierka:
jajko
mąka
bułka tarta

Sposób wykonania:

1. Mięso myjemy, porcjujemy na 4 kotlety. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
2. Pora kroimy w półplasterki, obsmażamy na odrobinie oleju.
3. Na każdym kawałku mięsa na środku dodajemy kolejno: tarty żółty ser, trochę pora, kilka listków rukoli.
4. Mięso zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i panierujemy - najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na oleju ze wszystkich stron.

Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Lubię roladki, bo zawsze kryją coś pysznego w środku, tak jak Twoje. Świetnie wyglądają i pewnie wspaniale smakowały :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!