Składniki:
1 kg młodych ziemniaków ugotowanych w łupinkach
1 pęczek koperku
1 cebula ze szczypiorem
4 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
szczypta cukru
Sposób przygotowania:
1. Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokroić w kosteczkę.
2. Koperek, cebulę i szczypior cebuli drobno posiekać.
3. Do ziemniaków dodać zieleninę, zmiażdżone ząbki czosnku, szczyptę cukru (podkreśli smak czosnku), jogurt naturalny, majonez i musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
4. Sałatkę schłodzić przed podaniem.
Smacznego!!!
Fajna prosta sałatka. ja bym jeszcze dodała korniszona albo kiszonego ogórka :-)
OdpowiedzUsuńA ja Cię namawiam na moją wersję - będziesz mile zaskoczona :))
UsuńSpróbuję:-)
UsuńTo fajnie :) czekam na opinie i zdjęcie :)
UsuńMusi być naprawdę pyszna. Dziękuję za dodanie jej do akcji :)
OdpowiedzUsuńpyszny klasyk! dziękuję za udział w akcji i zapraszam do przejrzenia przepisów w podsumowaniu: http://eksperymentsobotni.blox.pl/2015/08/podsumowanie-akcji-TO-MY-MLODE-KARTOFELKI-2015.html
OdpowiedzUsuń