6 listopada 2014
Ryba w chrzanowej panierce
Składniki:
1 rozmrożony filet ryby (np. dorsz lub miruna)
1 łyżeczka tartego chrzanu
sól
2-3 łyżki mąki
2-3 łyżki bułki tartej
1 jajko
olej do smażenia
pieprz
Sposób wykonania:
1. Filet z ryby rozmrozić, opłukać wodą i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem.
2. Przygotować panierkę: jajko wymieszać z chrzanem. W osobnych naczyniach przygotować mąkę i bułkę tartą.
3. Kawałki ryby opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem chrzanu, a na koniec w bułce tartej. Rybę smażyć na oleju na złoto z obu stron.
Smacznego!!!
Źródło: Przepisy czytelników, nr 2/2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńTakiej rybki jszcze nie jadłam, pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł z tą panierką!:)
OdpowiedzUsuńKocham ryby:) Widzę, że podane z moją ukochaną surówką!
OdpowiedzUsuń