6 listopada 2014

Ryba w chrzanowej panierce


Składniki:

1 rozmrożony filet ryby (np. dorsz lub miruna)
1 łyżeczka tartego chrzanu
sól
2-3 łyżki mąki
2-3 łyżki bułki tartej
1 jajko
olej do smażenia
pieprz

Sposób wykonania:

1. Filet z ryby rozmrozić, opłukać wodą i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem.
2. Przygotować panierkę: jajko wymieszać z chrzanem. W osobnych naczyniach przygotować mąkę i bułkę tartą.
3. Kawałki ryby opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem chrzanu, a na koniec w bułce tartej. Rybę smażyć na oleju na złoto z obu stron.

Smacznego!!!

Źródło: Przepisy czytelników, nr 2/2014 


4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!