Składniki:
- 4 marchewki
- 1-2 winne jabłka
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka oleju
Sposób wykonania:
1. Marchewkę i jabłka obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej na dużych lub małych oczkach.
2. Dodajemy sok z cytryny, olej i cukier. Mieszamy. Przed podaniem odstawiamy na 1 godzinę, by surówka się przegryzła.
Smacznego!!!
P.S. Coś z domowego parapetu, w sam raz kiedy szaro buro za oknami :)
A moje grudniki na grudzień czekają!
OdpowiedzUsuńMoje różowe zawsze kwitną na przełomie października i listopada, a białe kwitną jak powinny - w grudniu :)
Usuńprosto i smacznie:)
OdpowiedzUsuńJa taką suróweczkę sama chętnie zjadam.
OdpowiedzUsuńTwoje okno pięknie wygląda :)
Ja bardzo często jadam taką surówkę - czasami dodaje jeszcze trochę selera:)
OdpowiedzUsuń