11 stycznia 2013

Jajko na miękko

Lubię takie jajko na śniadanie :)


Składniki:

jajka - dowolna ilość

Sposób przygotowania:

W rondelku zagotowujemy wodę. Kiedy zawrze, jajko kładziemy na łyżkę i ostrożnie wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy 5 minut - ze stoperem w ręce :) 
Takie jajko najbardziej mi odpowiada, bo gotowane 3 minuty jest po prostu dla mnie za miękkie, wręcz płynne. A to jest idealne.
Gotowe jajko wkładamy do kieliszka na jajka, obstukujemy łupkę i ściągamy część łupki. Delikatnie solimy i zajadamy :)

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. UWIELBIAM JAJKA NA MIĘKKO!!! takie jajeczko zjadam bardzo często na śniadanie. To moje ulubione śniadanie :)) Pozdrawiam serdecznie :).

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój mąż mnie męczy o te jaja na miękko..bo mu się mani jak babie w ciąży..Szczerze...nigdy nie wiedziałam ile trzeba je gotować...a teraz dzięki tobie już wiem..W końcu dogodzę mu tym jajem hehehe. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!