Lubię takie jajko na śniadanie :)
Składniki:
jajka - dowolna ilość
Sposób przygotowania:
W rondelku zagotowujemy wodę. Kiedy zawrze, jajko kładziemy na łyżkę i ostrożnie wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy 5 minut - ze stoperem w ręce :)
Takie jajko najbardziej mi odpowiada, bo gotowane 3 minuty jest po prostu dla mnie za miękkie, wręcz płynne. A to jest idealne.
Gotowe jajko wkładamy do kieliszka na jajka, obstukujemy łupkę i ściągamy część łupki. Delikatnie solimy i zajadamy :)
Smacznego!!!
UWIELBIAM JAJKA NA MIĘKKO!!! takie jajeczko zjadam bardzo często na śniadanie. To moje ulubione śniadanie :)) Pozdrawiam serdecznie :).
OdpowiedzUsuńMój mąż mnie męczy o te jaja na miękko..bo mu się mani jak babie w ciąży..Szczerze...nigdy nie wiedziałam ile trzeba je gotować...a teraz dzięki tobie już wiem..W końcu dogodzę mu tym jajem hehehe. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńtakie są najlepsze!:)
OdpowiedzUsuń