Składniki:
nieduża młoda żółta cukinia
2 jajka
1 cebula
20 dag tartego żółtego sera
6-8 łyżek mąki pszennej
sól, pieprz
pół łyżeczki kurkumy
1 ząbek czosnku
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach razem ze skórką, solimy i odstawiamy na chwilę i odciskamy z nadmiaru wody. Czosnek miażdżymy, cebulę drobno siekamy, mieszamy wszystkie składniki i smażymy na złoto. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z surówką.
Placuszki cukiniowe- mniaaaaaam.!
OdpowiedzUsuńMusze się w końcu skusić na placki z żółtej cukinii. Dotychczas robiłam tylko z zielonej.Domyślam się, że w smaku nie ma piorunującej różnicy, ale zawsze to będzie coś nowego.
OdpowiedzUsuń@Kinga Warto wypróbować placuszki i z zielonej i z żółtej cukinii. różnica może niewielka, ale wszystko zależy od dodatków :)
OdpowiedzUsuń