Przepyszny sezonowy omlet z le艣nymi bor贸wkami. Naprawd臋 prawdziwa uczta dla podniebienia 馃構馃槈馃檪
Sk艂adniki:
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 艂y偶eczki cukru
- 2 艂y偶ki m膮ki pszennej
- jogurt naturalny typu greckiego
- bor贸wki le艣ne
- mas艂o do sma偶enia
Spos贸b przygotowania:
1. Bia艂ka oddzieli膰 od 偶贸艂tek, ubi膰 ze szczypt膮 soli. Nast臋pnie doda膰 cukier i ubi膰. Doda膰 偶贸艂tka i m膮k臋, delikatnie po艂膮czy膰.
2. Na patelni rozgrza膰 mas艂o. Wla膰 mas臋 i sma偶y膰 na ma艂ym ogniu - przez 2-4 minutki. Uwaga, by nie przypali膰. Odwr贸ci膰 na drug膮 stron臋, najlepiej za pomoc膮 dw贸ch 艂opatek, albo jednej szerokiej. Z drugiej strony sma偶y膰 nieco kr贸cej.
3. Gotowy omlet prze艂o偶y膰 na talerz. Posmarowa膰 jogurtem naturalnym, posypa膰 jagodami i udekorowa膰. Od razu podawa膰.
Smacznego!!!
U mnie dzisiaj jagody wyl膮dowa艂y w jagodziankach :D
OdpowiedzUsu艅Super!
Usu艅