Ze szprotkami w oleju |
Składniki:
250g sera białego
1 puszka ryby (makrela w pomidorach/w oleju / szprotki - co kto lubi)
1/2 cebulki
siekany koperek / szczypiorek
jogurt naturalny
Sposób wykonania:
1. Ser biały rozdrobnić widelcem. Cebulkę drobno posiekać.
2. Z puszki z rybą odlać część oleju lub sosu pomidorowego. Pozostałą zawartość połączyć z serem. Dodać cebulkę, szczypiorek lub koperek i jogurt naturalny - tyle, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Dokładnie wymieszać.
Smacznego!!!
Z rybą w pomidorach |
Uwielbiam takie pasty☺
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTakiej pasty jeszcze nigdy nie jadłam, ale jak najbardziej wygląda bardzo smakowicie. Muszę przyznać, że ja sobie chwalę dania z wędzonego na zimno łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-wedzony-na-zimno-z-sosem-z-ciemnego-piwa-papryczki-padron-patatas-bravas-i-gruszka-z-grilla/ i z dodatkiem ciemnego piwa smakuje wręcz obłędnie.
OdpowiedzUsuń