4 lipca 2014

Kompot agrestowy

Przetwory górą na blogu. Więc dodaję kolejny pomysł, tym razem na kompot agrestowy.


Składniki:

agrest
woda
cukier

Sposób przygotowania:

1. Do jednego słoika wkładam agrest, tak aby zajmował nieco ponad połowę słoika. Dodaję 3 łyżki cukru i zalewam wodą - zwykłą kranówką. Zakręcam.
2. Kompoty pasteryzuję ok 20-25 minut.

Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Witam, właśnie szukałam inspiracji na agrest i oto jest ;) wykorzystam Pani przepis na mój agrest, pozdrawiam i zapraszam do Siebie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!