Tym razem trochę inna zupa kalafiorowa. Po pierwszą wersję zapraszam tutaj: KLIK.
Składniki:
1 mały kalafior
3 marchewki
3 ziemniaki
1 cebula
1 mały seler
1 łyżka oleju
ziele angielskie
liść laurowy
sól, pieprz
mielony kminek
2-3 łyżki łyżki koncentratu pomidorowego
siekana natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę drobno siekamy. Warzywa obsmażamy na patelni na łyżce oleju.
2. Dodajemy wodę, przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i selera, a także liść laurowy i ziele angielskie.
3. W połowie gotowania dodajemy podzielony na różyczki kalafior.
4. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem i dodajemy siekaną natkę pietruszki.
Smacznego!!!
Źródło: My style-my everyday
Uwielbiam kalafiorową, ale wolę zabielana.
OdpowiedzUsuńTo zdecydowanie moja ulubiona zupa, bardzo apetycznie wygląda.
OdpowiedzUsuńTo mówisz Anuś, że taka zupka z dodatkiem pomidorowym jest smaczna. Muszę dla urozmaicenia poczynić taką zupkę i dam znać.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam gorąco dosłownie i w przenośni.
Mam nadzieję, że będzie smakować. Pozdrawiam gorąco!
UsuńByloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.
OdpowiedzUsuńPtitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.
Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form
lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.
Pozdrawiam
Camelia
Petitchef.pl