22 lipca 2014

Kompot wiśniowo-miętowy

Nie wiem jak u Was, ale u nas mamy prawdziwy wysyp wiśni tego lata. Dziś zapraszam na orzeźwiający kompot owocowy z dodatkiem mięty.


Składniki:

2 szklanki umytych wiśni
2 duże gałązki mięty
2 litry wody
cukier do smaku

Sposób przygotowania:

1. Wiśnie zalewamy wodą, gotujemy. Kiedy woda zawrze, zestawiamy z ognia.
2. Dodajemy miętę i mieszamy. Dosładzamy do smaku.
3. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.

Smacznego!!
W wiśniowym sadzie 2014 Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni Jak ugasić pragnienie?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!