9 września 2011

Pulchne racuchy z jabłkami

 

Składniki:

2,5 szklanki mąki
3 łyżki cukru pudru
1 szklanka mleka
3 jajka
5 jabłek
1 łyżeczka soli
olej do smażenia
ewentualnie cynamon do smaku
ewentualnie 0,5 łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mleko i sól.
2. Białka ubić na pianę i wymieszać z ciastem.
3. Jabłka pokroić w grubą kostkę i dodać do ciasta. Dowolnie przyprawić, np. cynamonem.
4. Smażyć niewielkie porcje na dobrze rozgrzanym oleju, na małym ogniu.
5. Od razu podać posypane cukrem pudrem.

Racuszki są naprawdę pulchniutkie - zachęcam do skorzystania z przepisu. SMACZNEGO :)


3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!