17 sierpnia 2013

Sałatka z kalafiorem i orzechami

Bardzo pyszna lekka sałatka z przepisu Magdy.


Składniki:

1 kalafior
3-4 ogórki gruntowe
garść orzechów włoskich
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
siekany koperek
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Studzimy.
2. Obrane ogórki kroimy w kostkę.
3. Orzechy siekamy.
4. Składniki mieszamy, dodajemy jogurt, sól, pieprz i siekany koperek. Mieszamy.

Smacznego!

Źródło: Smak zdrowia
Kwiatożercy 2013

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!