Spędziliśmy kilka dni we Władysławowie. To były pierwsze wakacje z córcią nad morzem. I były naprawdę udane, aż żal było wracać...Na dole dodaję kilka migawek z wakacji :)
Dziś zapraszam na kotlety po władysławowsku (tak je nazwałam, bo jadłam je we Władysławowie). Udało mi się w domu odtworzyć panierkę do mięsa. Taka panierka smakuje też z mięsem drobiowym!
Składniki:
4 kotlety schabowe lub z piersi kurczaka/indyka
sól, pieprz
olej do smażenia
jajko + mleko
mąka
Panierka (modyfikujemy wedle smaku):
4-5 łyżek bułki tartej
1 łyżka mielonej słodkiej papryki
1 płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki
szczypta chilli
Sposób przygotowania:
1. Mięso płuczemy, osuszamy i rozbijamy delikatnie na kotlety.
2. Mięso pieprzymy i solimy.
3. Składniki panierki mieszamy. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
4. Kotlety podałam z ziemniakami z wody, papryką z miodem i sałatką z cukinii i papryki.
Smacznego!!!
A teraz Władysławowo :)
Władysławowo
Władysławowo - plaża
Władysławowo - Ocean Park
Władysławowo - Dom Rybaka
Władysławowo - port
Władysławowo - plaża
Władysławowo - port
Muszę takie zrobić, bo wyglądają niesamowicie apetycznie, a jakoś dawno mięsa u nas nie było na obiad, więc tym bardziej kusisz!!:) My tez pod koniec sierpnia wybieramy się w kierunku - Bałtyk:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na kotlety :-) we Władysławowie byłam parę razy i muszę przyznać, że najchętniej wracam, w ogóle cały półwysep Helski bardzo mi się podoba :-)
OdpowiedzUsuńTo też nie był nasz pierwszy raz i właśnie dlatego, że nam się tam podoba to tam wracamy. Chyba znaleźliśmy swoje ulubione miejsce nad morzem :)
Usuń