Dla mnie te frytki są idealne - pyszne, mało pracochłonne i nie ociekają tłuszczem. Przepis znalazłam na Mirabelkowym blogu. Frytki podałam do pieczonego drobiu i sałatki z pomidorów.
Składniki:
6 średnich młodych ziemniaków
2-3 łyżki oleju
sól, pieprz
mielona słodka papryka
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obrać lub wyszorować i pokroić na frytki.
2. Do ziemniaków dodać olej, pieprz i słodką paprykę, dokładnie wymieszać.
3. Frytki wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, ułożyć je tak, aby na siebie nie nachodziły.
4. Piec w 180 st. C przez 30-40 minut, w zależności od grubości ziemniaków.
5. Przed podaniem frytki należy posolić.
Smacznego!!!
Ojej jak ja kocham takie frytasy!!
OdpowiedzUsuńkosmetycznieee.blogspot.com
No nie, chyba nie zapomniałaś dodać ich do mojej akcji ;) Mój mąż uwielbia frytki, jadłby je co dzień.
OdpowiedzUsuńJuż się poprawiam :) Zapomniałam, że ziemniak też jest psiankowaty :)
UsuńCieszę się, że dodałaś wpis i czekam na kolejne ;)
UsuńZ pewnością się jeszcze pojawią!
UsuńPozdrawiam!
Aniu,przepis na frytki fantastyczny.Ja uwielbiam je,ale nie moge jeść takich zatłuszczonych.A tutaj proszę jaka pyszota.Jutro robię je do obiadu i do tego jakąś rybkę.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!!
Z pewnością powinny Ci posmakować, a tym bardziej z rybką!
UsuńPozdrowienia!
Pyszne, robię takie, ale im pyszniejsze tym więcej się ich zjada!!!!!!
OdpowiedzUsuńZawsze robiłam frytki we frytkownicy, a tu proszę zdrowsza wersja. Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPolecam! Mi bardzo posmakowały!
UsuńMniam, frytki i to takie, których można zjeść więcej:)
OdpowiedzUsuń