4 sierpnia 2013

Piersi z kurczaka w gyrosie

To mój ostatni wpis przed naszą krótką wakacyjną przerwą. Wyjeżdżam na krótki zasłużony wypoczynek - po raz pierwszy z córeczką 700 km od domu... Mam nadzieję, że przetrwamy jakoś podróż...A zostawiam Was z szybką propozycją na obiad, takie mięsko świetnie smakuje z warzywami na patelnię. Do mięsa podajemy także sos tzatziki.


Składniki:

2 piersi z kurczaka
przyprawa do gyrosa
1 ząbek czosnku
olej do smażenia

sos tzatziki
mieszanka warzyw na patelnię

Sposób przygotowania:

1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dowolne kawałki.
2. Ząbek czosnku miażdżymy, dodajemy do mięsa i mieszamy. Dodajemy przyprawę do gyrosa, starannie mieszamy, odkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin.
3. Na rozgrzany olej wykładamy mięso i smażymy.
4. Mięso podajemy z warzywami z patelni i sosem tzatziki.

Smacznego!!!

A na wszelkie pytania odpowiem już po powrocie. Od bloga też należy mi się odpoczynek!:)

8 komentarzy:

  1. uwielbiam takie jedzonko <3

    zapraszam na rozdanie do siebie!
    www.cookplease.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miłego urlopu Aniu!
    Czekam na powrót na bloga :)
    Pozdrawiam i ładnej pogody zyczę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł:) smacznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moje smaki, zresztą jak zawsze u Ciebie:) Czekam na Twój powrót i kolejne ciekawe posty!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smacznie wygląda i miłego wypoczynku ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam takiego kurczaka, ja polecam do tego jeszcze chlebek pita lub nan

    OdpowiedzUsuń
  7. Chętnie zasiadłabym do tego talerza, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!