1 sierpnia 2013

Sałatka do obiadu z marynowaną fasolką

Oto jeden ze sposobów na wykorzystanie marynowanej fasolki szparagowej. Przepis znalazłam na Moim gotowaniu.


Składniki:

kilka liści sałaty masłowej
2 pomidory
1 słoik fasolki marynowanej
sól, pieprz
oregano, bazylia
2-3 łyżki oleju lub oliwy

Sposób przygotowania:

1. Umytą sałatę rwiemy na kawałki.
2. Odsączoną fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.
3. Umyte pomidory kroimy w kostkę.
4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy oregano i bazylię według uznania, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy olej i całość mieszamy.

Smacznego!!!
Fasola w letniej odsłonie

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!