Składniki:
1 kalafior
5 jajek
4 pomidory
pęczek szczypiorku
majonez
jogurt naturalny
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie.
2. Jajka gotujemy na twardo. Obrane, kroimy w grubą kostkę.
3. Pomidory kroimy podobnie jak jajka.
4. Całość przekładamy do dużej miski, dodajemy szczypior.
5. Majonez mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku. Sos wlewamy do warzyw. Całość mieszamy.
6. Przed podaniem chłodzimy.
Smacznego :)
Źródło: Plusz.pl
Znam tę sałatkę. U mnie podawało się ją układając na przemian warzywa i jajka;)
OdpowiedzUsuńoo ciekawa sałatka:))
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam takiej jeszcze:)
podoba mi się ta sałatka :)
OdpowiedzUsuńRobiłam podobną z jajkiem i pomidorem właśnie - połączenie idealne!
OdpowiedzUsuńBardzo prosty przepis muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuń