12 sierpnia 2012

Papryka faszerowana serkiem

W sam raz na śniadanie lub przekąskę. Pyszna, krucha i soczysta :) Z pewnością będzie Wam smakować :)


Składniki:

1 duża papryka
3 plasterki dowolnej szynki
4 łyżki serka wiejskiego ziarnistego
2 łyżki kukurydzy
1 mały pomidor
siekany koperek


Sposób przygotowania:

1. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne i oczyszczamy warzywo.
2. W miseczce mieszamy serek z kukurydzą, pokrojoną w kosteczkę wędlinę, drobno pokrojonego pomidora. Dodajemy siekany koperek, mieszamy.
3. Farszem serowym napełniamy połówki papryki.
4. Poniżej zdjęcie nadgryzionej papryczki w towarzystwie ogórków kanapkowych w zalewie słodko-kwaśnej, czekających, aż ktoś je zniesie do piwnicy :)


Smacznego!!!
 

5 komentarzy:

  1. Chętnie bym zjadła:D
    Zamieniłabym tylko czerwoną paprykę na pomarańczową lub żółtą, bo ma mniej ostry smak<3

    OdpowiedzUsuń
  2. koleżanka przyniosła taką sałatkę wczoraj do pracy, była przepyszna ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. robiłam sałatkę z serka wiejskiego, ale nie pomyślałam nigdy o niej jako o farszu:) znakomity pomysł, na pewno również go wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!