26 sierpnia 2012

Koktajl egzotyczny i Bieszczady

Dzisiaj na blogu koktajlowo i sentymentalnie :) Oto niesamowicie przepyszny koktajl - chyba najpyszniejszy jaki udało mi się zrobić! A poniżej kilka fotek z Bieszczadów :)


Składniki:

pół świeżego ananasa
1 pomarańcza
2-3 nektarynki
maślanka

Sposób przygotowania:

1. Ananasa obieramy i kroimy na cząstki, podobnie postępujemy z pomarańczą.
2. Nektarynki myjemy i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki.
3. Owoce przekładamy do wysokiego naczynia, zalewamy maślanką (dowolna ilość) i całość miksujemy na gładko.

Smacznego!!!


A teraz kilka migawek z najpiękniejszej krainy Polski, czyli Bieszczadów! Tym razem zaliczyliśmy Połoninę Caryńską i Tarnicę. Było ciężko, ale udało się :)

...do sukcesu nie ma żadnej windy, trzeba iść po schodach...










Było pięknie, niestety wszystko co piękne szybko się kończy... 

5 komentarzy:

  1. Zamarzyło mi się i jedno i drugie;)
    Wspaniałości Aniu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie cudowne zdjęcia! Chciałoby się tam być...
    A i koktajl pyszny. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. sądząc po składzie koktajl musi być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. piękne zdjęcia, koktajl też wygląda znakomicie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zazdroszczę Bieszczad:)
    A koktail 100% zdrowia:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!