25 sierpnia 2012

Pancakes z jagodami

Tak mi posmakowały te naleśniki, że próbuję teraz z różnymi dodatkami. Na pierwszy ogień poszły czarne borówki, których mam trochę zamrożonych. Wyszły bardzo dobre i uroczo piegowate :)


Składniki:

czarne borówki - ilość wedle uznania
2 szklanki mąki
2 jajka

1,5 szklanki mleka

3 łyżki cukru

3 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

75 g rozpuszczonego masła


Sposób przygotowania:

1. Miksujemy jajka, dodajemy najpierw przesianą mąkę, a następnie pozostałe składniki poza jagodami.
2. Do gotowego ciasta dodajemy jagody i delikatnie mieszamy, aby jagody nie puściły soku.
3. Naleśniki smażymy na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!

5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!