24 lipca 2012

Mięso mielone z cukinią i pieczarkami

Pyszne danie mięsno-warzywne.


Składniki:

40 dag mięsa mielonego
30 dag pieczarek
30 dag młodej cukinii
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, olej
ewentualnie ulubione zioła

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
2. Cukinię umyć, odciąć końce i pokroić w plasterki półcentymetrowe.
3. Cebulę i czosnek posiekać.
4. Na oleju usmażyć mięso, potem zdjąć z patelni.
5. Ponownie na patelnię dać odrobinę oleju i zrumienić cebulę i czosnek. Następnie dodać pieczarki i cukinię i całość dusić, aż woda wyparuje z pieczarek.
6. Dodać mięso wcześniej usmażone. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie ziołami i całość dusić jeszcze 5 minut.

Smacznego :)

Źródło: Przepisy.net
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!