Składniki:
40 dag mięsa mielonego
30 dag pieczarek
30 dag młodej cukinii
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, olej
ewentualnie ulubione zioła
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
2. Cukinię umyć, odciąć końce i pokroić w plasterki półcentymetrowe.
3. Cebulę i czosnek posiekać.
4. Na oleju usmażyć mięso, potem zdjąć z patelni.
5. Ponownie na patelnię dać odrobinę oleju i zrumienić cebulę i czosnek. Następnie dodać pieczarki i cukinię i całość dusić, aż woda wyparuje z pieczarek.
6. Dodać mięso wcześniej usmażone. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie ziołami i całość dusić jeszcze 5 minut.
Smacznego :)
Źródło: Przepisy.net
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!