Składniki:
Naleśniki:
2 jajka
20 dag mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
szczypta soli
odrobina cukru do smaku
2 łyżki oleju
Farsz:
25 dag białego sera (u mnie chudy twaróg)
2 garście umytych malin
cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Robimy ciasto i smażymy cienkie naleśniki.
2. Ser rozdrabniamy widelcem (lub miksujemy jak Nikol) i mieszamy z cukrem pudrem.
3. Dodajemy maliny i całość mieszamy (nie musi być bardzo starannie).
4. Na naleśniki nakładamy farsz. Składamy wedle uznania, np. w koperty czy ruloniki.
Uwielbiam takie połączenie:))
OdpowiedzUsuńChyba najlepsze, tradycyjne naleśniki. :)
OdpowiedzUsuńSmakowita wersja ukochanych naleśników:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię:)
zjadłabym teraz takich naleśników.pyszności;)
OdpowiedzUsuńZ twarożkem są najlepsze ,ja uwielbiam ten z lidla i właśnie mam kostkę w lodówce, trochę jagód zostało z wypadu do lasu i mamy pyszny deser:)
OdpowiedzUsuń