25 września 2014
Jajka w kokilkach z kiełbasą
Składniki ( na 1 porcję):
pokrojona w kostkę kiełbasa
2 małe jajka (lub 1 duże)
tarta mozzarella
szczypiorek
sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Natłuszczone masłem lub olejem naczynie (kokilkę) napełniamy do połowy pokrojoną w kostkę kiełbasą. Następnie wbijamy jajka, delikatnie solimy i pieprzymy. Całość posypujemy szczypiorkiem i tartą mozarellą.
2. Kokilki wkładamy do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i zapiekamy. Czas zapiekania zależy od nas. Ponieważ mój mąż nie lubi jajek w wersji płynnej, więc zapiekałam je ok 20 minut. Można krócej, jeśli chcemy by jajko było na miękko.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
W sam raz na pożywne śniadanko! :)
OdpowiedzUsuń