13 września 2014

Kiełbasa z cebulą

Tym razem zapraszam Was na sentymentalne śniadanie z czasów dzieciństwa. Przygotowuję takie danie bardzo rzadko, ostatnio mój mąż sobie o nim przypomniał i zrobiłam na weekendowe śniadanie. Pyszne i sycące - polecam!


Składniki:

2-3 kiełbaski śląskie (lub dowolne inne)
2-3 nieduże cebule
olej
woda
szczypta soli

Sposób przygotowania:

1. Kiełbasę i obraną cebulę kroimy w plasterki.
2. Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju, rumienimy kiełbasę. Następnie dodajemy cebulę, chwilkę smażymy, po czym dodajemy troszkę wody (tak ok 1/4 szklanki). Dodajemy szczyptę soli. Całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż cebulka będzie całkiem miękka.
3. Podajemy z pieczywem.

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. mniam! uwielbiam oglądać takie pyszności z samego rana!

    OdpowiedzUsuń
  2. Łał! uwielbiam takie pyszności z samego rana!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cała moja Rodzinka za tym przepada!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Zawsze na śniadanie w niedzielę u babci:) z musztardą:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!