To danie to bardzo udany eksperyment z rybą i koperkiem. Polecam serdecznie dla wszystkich miłośników ryby.
Składniki:
filety ryby - u mnie dorsz podzielony na 4 porcje
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku*
sól
sok z cytryny
pieprz cytrynowy
2-3 łyżki oliwy z oliwek
masło
Sposób przygotowania:
1. Filety wypłukać, osuszyć. Delikatnie oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
2. Koperek siekamy, ząbki czosnku miażdżymy.
3. Koperek, czosnek, oliwę, sok z cytryny mieszamy. Masę koperkową nakładamy na porcje ryby.
4. Na folię aluminiową kładziemy kilka plasterków masła, na to kładziemy rybę i folię zawijamy w kieszonkę. Rybę pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut.
5. Taką rybę podałam z warzywami na patelnię.
*przy karmieniu piersią czosnek omijamy
Smacznego!!!
dziękujemy i również pozdrawiamy !!! :* będziemy tu zaglądać częściej :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł z tak zrobioną rybą.U mnie często są ryby i nie wiadomo już czasami jak je podawać,więc w najbliższym czasie skorzystam z Pani przepisu.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
Też często jadam ryby i ciągle poszukuje nowych przepisów!
Usuńnie przepadam za rybami, ale akurat dorsza uwielbiam, :)
OdpowiedzUsuńDorsz to też mój faworyt! Dziękuję za komentarz i żałuję, że nie mogę u Ciebie pozostawić komentarzy...
Usuńświetny pomysł na przygotowanie ryby :)
OdpowiedzUsuńZ koperkiem na pewno wyśmienicie smakuje, pozdrawiam ;)!
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńPysznie prezentuje się to danie :-)