Przetwory z malin to już tradycja. Zapraszam na maliny w syropie.
Składniki:
1 kg malin
1 litr wody
1-1,5 szklanki cukru (lub według uznania)
Sposób przygotowania:
1. Maliny przebieramy i płuczemy. Przekładamy do wcześniej przygotowanych słoiczków.
2. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem, gorącym syropem zalewamy maliny w słoiczkach, zakręcamy.
3. Słoiczki z malinami pasteryzujemy przez ok. 20 minut.
Na zimę będzie jak znalazł do herbatki i deserów.
Smacznego!!!
Pychota:-)
OdpowiedzUsuńMaliny <3
OdpowiedzUsuńTeż robię co roku przynajmniej kilka słoików:)
OdpowiedzUsuńTez czekają na mnie przetwory z malin, jak co roku robię także soki malinowe, pozdrawiam Ula ;) !
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie maliny w syropie, :-)
OdpowiedzUsuń