21 lipca 2013

Mizeria

Klasyk obiadowy szczególnie w sezonie ogórkowym :)


Składniki:

5-6 ogórków gruntowych
siekany koperek
siekana zielona cebulka
siekana natka pietruszki
2-4 łyżki śmietany (12% lub 18%) lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Ogórki obieramy, kroimy na cienkie plasterki. Solimy, odstawiamy, by puściły sok. Nadmiar wody odlewamy wedle uznania.
2. Do ogórków dodajemy śmietanę lub jogurt, koperek, pietruszkę i zieloną cebulkę, solimy i pieprzymy do smaku, Całość mieszamy.

Smacznego!!!


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!