9 lipca 2013

Ryż z jagodami


Składniki:

1 szklanka ryżu
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
szczypta soli
cukier do smaku

1 szklanka jagód
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
cukier do smaku

Sposób przygotowania:

1. Zaczynamy od ugotowania ryżu, wszystkie składniki gotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki.
2. W międzyczasie robimy sos, opłukane jagody rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny i cukier do smaku. Mieszamy.
3. Porcjujemy ryż i polewamy owocowym sosem.


Pyszności! Smacznego!!!


Jagodowo Nam edycja 5!

8 komentarzy:

  1. o kurczaki, co za obłędne smaki!
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cześć Aniu. Mam pytanie, ponieważ ciekawi mnie jak zrobiłam te etykiety z sezonowymi przepisami : cukinia , maliny jagody wisnie i przetwory ??
    Jeśli możesz mniej więcej powiedzieć jak to się robi,będę wdzięczna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na bloggerze trzeba wejść w układ, następnie dodać gadżet, potem dodać obraz i wgrać go z kompa, a następnie dodać link swojej etykiety. Mam nadzieję, że to pomogło, jak coś to pisz!

      Usuń
    2. Wielkie dzięki ! :) Udało się :))
      Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. mniams;)
    Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji Jagodowo Nam 5 !:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne, pożywne danie... Jak ja kocham jagody ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. ryż z truskawkami, albo z jabłkami to jadłam, ale z jagodami jeszcze nie:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!