Składniki:
1 szklanka ryżu
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
szczypta soli
cukier do smaku
1 szklanka borówki leśniej
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Zaczynamy od ugotowania ryżu, wszystkie składniki gotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki.
2. W międzyczasie robimy sos, opłukane jagody rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny i cukier do smaku. Mieszamy.
3. Porcjujemy ryż i polewamy owocowym sosem.
Pyszności! Smacznego!!!
o kurczaki, co za obłędne smaki!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
Cześć Aniu. Mam pytanie, ponieważ ciekawi mnie jak zrobiłam te etykiety z sezonowymi przepisami : cukinia , maliny jagody wisnie i przetwory ??
OdpowiedzUsuńJeśli możesz mniej więcej powiedzieć jak to się robi,będę wdzięczna :)
Na bloggerze trzeba wejść w układ, następnie dodać gadżet, potem dodać obraz i wgrać go z kompa, a następnie dodać link swojej etykiety. Mam nadzieję, że to pomogło, jak coś to pisz!
UsuńWielkie dzięki ! :) Udało się :))
UsuńPozdrawiam :)
mniams;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję za udział w akcji Jagodowo Nam 5 !:)
Pyszne, pożywne danie... Jak ja kocham jagody ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńryż z truskawkami, albo z jabłkami to jadłam, ale z jagodami jeszcze nie:)
OdpowiedzUsuńPolecam! Jest pyszny!
Usuń