Składniki:
1/4 niedużego arbuza
ok 500 g truskawek
garść listków mięty
ewentualnie cukier do posłodzenia
Sposób wykonania:
1. Miąższ arbuza kroimy w kostkę (jeśli ktoś nie lubi pestek, to można je usunąć). Truskawki pozbawiamy szypułek i myjemy.
2. Owoce wrzucamy do naczynia, dodajemy liście mięty i ewentualnie cukier, miksujemy na gładko.
3. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony.
Smacznego!!!
Źródło: Na krachym spodzie
Wspaniały, zwłaszcza dla takiej fanki arbuzów jak ja :)
OdpowiedzUsuńIdealny :) Nic tak nie orzeźwia jak arbuz :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
Pyszności. Połączenie arbuza i truskawek z miętą jest rewelacyjne.
OdpowiedzUsuńpołączenie, jakiego nie widziałam jeszcze :) wygląda na bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńJaki piękny kolor i super smaczne smaki, na lato niezwykle orzeźwiający ;) !
OdpowiedzUsuń