2 lipca 2013

Koktajl z arbuza, truskawek i mięty

Powracają upały więc zapraszam na pysznie owocowy i orzeźwiający koktajl z miętą!


Składniki:

1/4 niedużego arbuza
ok 500 g truskawek
garść listków mięty
ewentualnie cukier do posłodzenia

Sposób wykonania:

1. Miąższ arbuza kroimy w kostkę (jeśli ktoś nie lubi pestek, to można je usunąć). Truskawki pozbawiamy szypułek i myjemy.
2. Owoce wrzucamy do naczynia, dodajemy liście mięty i ewentualnie cukier, miksujemy na gładko.
3. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony.

Smacznego!!!

Źródło: Na krachym spodzie


5 komentarzy:

  1. Wspaniały, zwłaszcza dla takiej fanki arbuzów jak ja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealny :) Nic tak nie orzeźwia jak arbuz :)
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności. Połączenie arbuza i truskawek z miętą jest rewelacyjne.

    OdpowiedzUsuń
  4. połączenie, jakiego nie widziałam jeszcze :) wygląda na bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki piękny kolor i super smaczne smaki, na lato niezwykle orzeźwiający ;) !

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!