Moja pierwsza golonka z indyka. Zrobiłam ją według przepisu Małgorzaty i bardzo nam smakowała :)
Składniki:
2 golonki z indyka
świeże zioła (np. tymianek, rozmaryn)
pieprz, sól
słodka mielona papryka
czosnek granulowany
Sposób przyrządzenia:
1. Golonki myjemy i osuszamy. Solimy, pieprzymy, nacieramy granulowanym czosnkiem i posypujemy mieloną papryką.
2. Świeże zioła siekamy. Ziołami posypujemy golonki.
3. Golonki wkładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie zamykamy i pieczemy w 180-190 st. C przez około 40-50 minut. 10 minut przed końcem pieczenia rozrywamy folię, by golonki się zrumieniły.
Smacznego!!!
Mój mąż byłby zachwycony ;-)Aniu Ty to potrafisz smaku narobić :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Mój mąż był zachwycony - w końcu golonka z indyka to kawałek dobrego, zdrowego i chudego mięska drobiowego :)
UsuńMyślę, że mój łasuch też by się przyłączył do grona wielbicieli tego dania:D:D
OdpowiedzUsuń