31 maja 2012

Ryż z truskawkami

Moje ulubione danie z truskawkami!


Składniki:

1 szklanka ryżu
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
szczypta soli
cukier do smaku

Sos truskawkowy:
truskawki (ilość dowolna)
jogurt naturalny
cukier

Sposób przygotowania:

1. Najpierw zaczynamy od ugotowania ryżu, wszystkie składniki gotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki.
2. W międzyczasie robimy sos, umyte truskawki rozgniatamy widelcem lub miksujemy, dodajemy jogurt naturalny i cukier do smaku. Mieszamy.
3. Przekładamy ryż do miseczek, polewamy sosem i delektujemy się tym nieziemskim smakiem!

Smacznego!


 

10 komentarzy:

  1. takie lubię najbardziej!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie deserki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mega fajny deser. Zapewne rewelacyjny w smaku no i pięknie wygląda.

    Zapraszam również po inspirację na kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla jednych to deser, a dla mnie obiad na słodko :) Ale to nieważne, najważniejsze, że smakuje wybornie!!!

      Usuń
  4. Pycha! Polecam!

    OdpowiedzUsuń
  5. To było po prostu pyszne! Dzięki za przepis!
    W.W.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!