Składniki:
1 duży filet z indyka
kilka suszonych śliwek bez pestek
kilka suszonych moreli
3-4 łyżeczki musztardy
przyprawa do drobiu
sól
pieprz
oliwa
Sposób przygotowania:
1. Filet myjemy, wycieramy i rozbijamy na duży płat.
2. Wierzch smarujemy musztardą. Układamy śliwki na przemian z morelami.
3. Całość dokładnie zwijamy. Obwiązujemy sznurkiem kuchennym lub spinamy wykałaczkami.
4. Rulon mięsa przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Dodatkowo smarujemy oliwą lub olejem.
5. Całość zwijamy w folię aluminiową. Pieczemy w 180°C. Pod koniec odsłaniamy folię by mięso się przyrumieniło. Podajemy pokrojone w plastry z ziemniaczkami i surówką lub jako wędlinę.Smacznego :)
A ile czasu piec........
OdpowiedzUsuń1 godzinę
Usuń