...czyli smak domu!
Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 1 cebula
- kminek w ziarenkach - opcjonalnie
- 1-2 łyżki śmietany
- 1 łyżka mąki
-
sól, pieprz
- olej
- siekany koperek
- liść laurowy
- ziele angielskie
- woda lub bulion
Sposób przygotowania:
1. Kapustę poszatkować.
2. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać kapustę, podlać bulionem lub wodą, posypać kminkiem i dusić pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Dusimy, aż kapusta będzie miękka i część płynu odparuje.
3. Śmietanę rozrobić z odrobiną wody i mąki, wlać do kapusty, chwilę dusić, na koniec dodać siekanego koperku i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego :)
1. Kapustę poszatkować.
2. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać kapustę, podlać bulionem lub wodą, posypać kminkiem i dusić pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Dusimy, aż kapusta będzie miękka i część płynu odparuje.
3. Śmietanę rozrobić z odrobiną wody i mąki, wlać do kapusty, chwilę dusić, na koniec dodać siekanego koperku i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego :)
Moja ulubiona;)
OdpowiedzUsuńPrzyszedł czas na długo oczekiwaną młoda kapustę...:)
OdpowiedzUsuńrobię ją zupełnie inaczej! Ciekawe jest to, jak polska kuchnia może się różnić w zależności od regionu. pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńNareszcie mamy młodą kapustę, robię troszkę inaczej, ale każda na pewno smakuje :-)prawdziwe smaki dzieciństwa
OdpowiedzUsuńProsto ..a jak smacznie..dziękuję za udział w akcji..pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką wlaśnie kapuste z koperkiem ale musi być koniecznie młoda
OdpowiedzUsuń