13 maja 2012
Wielowarzywna surówko-sałatka z kapustą pekińską
Składniki:
mała kapusta pekińska
puszka kukurydzy
mały por
świeży ogórek
marchewka
pomidor
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
posiekana natka pietruszki
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pora oczyszczamy, kroimy na talarki i solimy. Odstawiamy, by zmiękł.
2. Obieramy ogórka i kroimy w kostkę. Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę drobno kroimy. Pomidora kroimy w kostkę.
3. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
4. Mieszamy składniki sosu: majonez, jogurt i sok z cytryny. Wszystkie składniki mieszamy, a na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
5. Podajemy jako sałatkę lub dodatek do obiadu w postaci surówki.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
brzmi super:)
OdpowiedzUsuńJest pyszna!
OdpowiedzUsuńDziękuję!
Usuń