Fishburgery świetnie sprawdzą się na kolację. Można w ten sposób również zachęcić dzieci do jedzenia ryb. U mnie na szczęście dzieciaki uwielbiają ryby i nie mam problemu, by zaproponować im takie danie do zjedzenia.
- 1 filet z białej ryby ( miruna, morszczuk, dorsz, mintaj)
- sól
- 1 jajko
- mąka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Dodatkowo:
- 4 niewielkie bułki (mogą być typowo do burgerów, ale ja użyłam bułek żytnich)
- sałata rzymska lub masłowa
- pomidor
- majonez lub sos tatarski
Sposób przygotowania:
1. Rybę podzielić na 4 kawałki, oprószyć solą, następnie opanierować w mące, rozmąconym jajku i w bułce tartej. Uszyć na oleju z obu stron. Odłożyć.
2. Bułki rozkroić, można lekko posmarować masłem. Wyłożyć sałatę, filet z ryby, posmarować majonezem lub sosem tatarskim, ułożyć plasterek pomidora, znowu liść sałaty i przyłożyć bułką.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!