24 lutego 2024

Kotleciki z polędwiczki wieprzowej

 Bardzo smaczne, delikatne, mięciutkie kotleciki, które posmakują i małym i dużym. 

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Mięso oczyścić z błonek, pokroić na 1-1,5 cm plastry. Każdy kawałek mięsa ugnieść dłonią. Polędwiczka to miękkie mięso i nie trzeba używać tłuczka do rozbijania, ale jeśli oczywiście ktoś woli, może użyć tłuczka. Mięso posolić i opieprzyć.

2. Jajka rozbić w misce, każdy opanierować w jajku, a potem w bułce tartej. 

3.Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. 

Smacznego!!!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!