Jakiś czas temu pokazywałam już jak zrobić zapiekanki na chlebie tostowym, ale tamte były na bazie jajek. Tutaj bardziej tradycyjnie 😉
Składniki:
- chleb tostowy
- pieczarki
- cebula
- czerwona papryka
- cienkie kiełbaski śląskie
- ser żółty
- masło lub sos pomidorowy do posmarowania
Sposób przygotowania:
1. Kromki chleba tostowego posmarować masłem lub sosem pomidorowym.
2. Pieczarki pokrojone w plasterki, a cebulę w kostkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
3. Kiełbaski pokroić w plasterki, paprykę w kostkę.
4. Ser zetrzeć na tarce.
5. Na posmarowane kromki nałożyć pieczarki z cebulą, paprykę oraz kiełbaskę. Posypać tartym serem.
6. Zapiec w piekarniku, podawać z keczupem lub według własnych preferencji.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!